reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Montrealské menu

Suroviny

  • libovější krkovice bez kosti 1 kg
  • kysané zelí 500 g
  • jablka 10 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř

Na knedlíky:

  • brambory 900 g
  • hrubá mouka dle potřeby
  • vejce 3 ks
  • máslo 50 g
  • mrkev 1 ks
  • petrželová nať
  • sůl

Do plátků z krkovice uděláme kapsy. Mezitím si dáme vařit asi na čtvrt hodiny zelí, které dobře scedíme a následně jím naplníme maso. Naplněnou kapsu zašpejlíme, povrch masa osolíme a opepříme a teprve nyní orestujeme. Krkovici zprudka orestujeme a dáme péct do trouby.

Bramborové knedlíky (jsou to vlastně záviny): Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a rozmačkáme. Přidáme vejce, povolené máslo, zahustíme moukou a vytvoříme těsto,aby šlo rozválet. Těsto rozdělíme na dvě části, každou zvlášť rozválíme na poměrně tenký plát. Jednu posypeme nastrouhanou mrkví a druhou část petrželí. Vytvoříme dva záviny, které zabalíme do potravinářské folie a dáme vařit do horké vody asi na 40 minut.

Zbytkem uvařeného zelí nakonec naplníme vydlabaná (zelená) jablka, což je další příloha. V pánvi nebo kastrolu, kde jsme restovali maso, pokračujeme s jablky, která necháme na tomto výpeku podusit a ke konci posypeme cukrem, aby šťáva pěkně zkaramelizovala.

Zdroj: Montrealské menu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/montrealske-menu  [On-line 02.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.