- 1 kg vepřového masa |(krkovice nebo plecko)
- cibule
- česnek
- sůl, pepř
- kmín
Zelí
- zelí
- cibule
- cukr
- ocet
Knedlíky
- 250 g hrubé mouky
- droždí
- vejce
- sůl
- 1 dl teplého mléka
- rohlík
Vepřové nakrájíme na kostičky. Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek, sůl, pepř a kmín. Poté maso vložíme do trouby a pečeme doměkka. Do tmavé šťávy dle potřeby přidáváme česnek. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, přidáme zelí a vaříme doměkka. Jak bílé, tak červené zelí ochutíme cukrem, octem a solí. Pustíme se do knedlíků. Do hrubé prosáté mouky přidáme droždí, vejce, sůl a teplé mléko. Necháme vykynout, přisypeme rohlík nakrájený na kostičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 20 minut.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/moravsky-vrabec-cervene-bile-zeli [On-line 26.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář