reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Moravský vrabec, červené a bílé zelí, houskový knedlík

  • 1 kg vepřového masa |(krkovice nebo plecko)
  • cibule
  • česnek
  • sůl, pepř
  • kmín

Zelí

  • zelí
  • cibule
  • cukr
  • ocet

Knedlíky

  • 250 g hrubé mouky
  • droždí
  • vejce
  • sůl
  • 1 dl teplého mléka
  • rohlík

Vepřové nakrájíme na kostičky. Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek, sůl, pepř a kmín. Poté maso vložíme do trouby a pečeme doměkka. Do tmavé šťávy dle potřeby přidáváme česnek. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, přidáme zelí a vaříme doměkka. Jak bílé, tak červené zelí ochutíme cukrem, octem a solí. Pustíme se do knedlíků. Do hrubé prosáté mouky přidáme droždí, vejce, sůl a teplé mléko. Necháme vykynout, přisypeme rohlík nakrájený na kostičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 20 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/moravsky-vrabec-cervene-bile-zeli [On-line 26.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.