reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Moravský vrabec, domácí bramborové noky, čerstvý listový špenát se smetanou

Suroviny

  • vepřová plec 2 kg
  • cibule 1 ks
  • česnek
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Bramborové noky

  • den uvařené brambory 8-10 ks
  • vejce 1-2 ks
  • dětská krupice
  • hladká mouka
  • sůl

Špenát

  • čerstvý špenát 1-2 balení
  • šalotka 1 ks
  • máslo
  • česnek 1-2 stroužky
  • smetana na vaření trochu
  • sůl

Maso nakrájíme na kostky, dochutíme, necháme zatáhnout na cibulce s olejem, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme asi při 160 – 170 stupních doměkka, během pečení podléváme vodou.
Bramborové noky: Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, do důlku přidáme vejce, dětskou krupici, sůl a mouku. Propracujeme těsto, ze kterého si vyválíme tenký váleček, poté nakrájíme noky a uvaříme je ve vroucí vodě, dokud nevyplavou nahoru, a poté ještě necháme táhnout asi pět minut.
Listový špenát pořádně propláchneme, pokud jsou stonky špenátu velké, tak se jich zbavíme. Na másle si zpěníme šalotku, přidáme okapaný špenát, podusíme doměkka. Nakonec přidáme sůl, pepř, česnek podle chuti a trochu smetany na zjemnění.

Zdroj: Moravský vrabec, domácí bramborové noky, čerstvý listový špenát se smetanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/moravsky-vrabec-domaci-bramborove-noky-cerstvy-listovy-spenat-se-smetanou  [On-line 02.03.2017]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


× čtyři = 8


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.