reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský ďas s hroznovým sosem

  • 500 g mořského ďasa (očištěného)
  • 0,1 l olivového oleje
  • 40 g másla
  • 1/5 kg hroznového vína
  • 0,1 l silného drůbežího vývaru
  • pepř
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 200 g kukuřičné krupice bio
  • sůl
  • 1 lžička olivového oleje
  • 0,1 kg cukrového hrášku
  • 0,1 kg mrkev
  • 0,1 kg vodních kaštanů (mražených)
  • ½ lžičky kukuřičné moučky
  • 10 g másla

Kukuřičnou krupici postupně vsypeme do 0,9 l osolené vody a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Vlijeme do vymaštěného pekáče (výška vrstvy cca 1 cm). Necháme vychladnout a vykrajujeme různé tvary (např. srdíčka) Osmažíme je na pánvi na trošce olivového oleje dorůžova. Zeleninu očistíme a mrkev nakrájíme na plátky. Oblanšírujeme cca minutu ve vařicí osolené vodě, slijeme a prudce zchladíme ve vodě s ledem. Osušíme. I s kaštany orestujeme na másle. Vložíme na talíř. Mořského ďasa rozkrojíme na 5 kusů, orestujeme na olivovém oleji po obou stranách – na 1 cm masa asi 3 minuty. Vyjmeme a položíme na horký talíř. Ozdobíme rozmarýnem. Slijeme přebytečný olej z pánve. Do výpeku na pánvi vlijeme šťávu z vymačkaných hroznů, drůbeží vývar rozmíchaný s kukuřičným škrobem a provaříme. Na závěr přidáme čerstvé máslo.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/morsky-das-s-hroznovym-sosem

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.