Suroviny na mramorový pusinkový dort s jahodovou omáčkou:
- 5 bílků
- 20 dkg moučkového cukru
- 1 lžičku octa
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- Špetku soli
- Malý šálek silné kávy
- 2 kelímky 30% šlehačky
- 1 lžičku rozpustné kávy
Šlehejte z jemně osolených bílků sníh a přidávejte postupně cukr. Šlehejte dál, dokud sníh nedělá ostré špičky. Rozpusťte škrob v octě a zašlehejte ho opatrně do sněhu. Lžící namočenou v kávě nabírejte sníh a vkládejte ho do menší dortové formy bez dna položené na plechu. Plech musíte nejdřív vyložit pečicím papírem. Sníh do formy nepěchujte a ani povrch neurovnávejte. Formu odstraňte a plech se sněhovým diskem dejte sušit do trouby rozehřáté maximálně na 110°C. Sušte nejméně 2hodiny, ale můžete i déle při 100°C. Usušenou sněhovou pusinku ozdobte šlehačkou zlehka promíchanou s lžičkou rozpustné kávy. Podávejte s jahodovou omáčku.
Zdroj: Mramorový pusinkový dort s jahodovou omáčkou; TV Nova U Haliny v kuchyni http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-mramorovy-pusinkovy-dort-s-jahodovou-omackou-haliny-pawlowske/ [On-line 29.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář