reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mrkvový dort

Ingredience

  • 340 g mrkve
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 pomeranč
  • 6 vajec
  • 300 g jemného třtinového cukru
  • 240 ml oleje
  • 260 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka skořice
  • Máslo

Vajíčka vyklepneme a lehce zašleháme do pěny. Přisypeme cukr, opět zašleháme a po chvíli začneme postupně přilévat olej. Dále přidáme nastrouhanou, oříšky, které jsme si opražili, a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Přidáme také prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořici. Vymažeme pečící formu, do níž vlijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě 60 až 70 minut při 170 stupních.

Krém na dort
Ingredience

  • 150 g vlašských ořechů
  • 650 g krémového sýru
  • 500 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 citrony
  • 200 g moučkového cukru
  • Marcipánová karotka

Krémový sýr a mascarpone začneme šlehat. Přidáme moučkový cukr, šťávu z citronu a semínka vanilkového lusku. Korpusu odkrojíme tence vrchní upečenou část, kterou nepoužijeme. Poté korpus rozkrojíme dvěma řezy, aby nám vznikly tři vrstvy. Vrchní dvě části položíme vedle a na spodní naneseme krém. Zakryjeme druhou vrstvou, kterou také doplníme krémem a přiklopíme poslední částí, opět s krémem. Zbylým krémem potřeme obvod dortu, do kterého zatlačíme nasekané ořechy.

Zdroj: Mrkvový dort; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2178-mrkvovy-dort/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.