reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mrkvový dort

  • 250 g mrkve
    200 g krystalového cukru
    6 vajec
    50 g hladké mouky
    50 g cukrářských piškotů
    125 g pražených lískových oříšků
    125 g pražených mandlí
    1 lžička prášku do pečiva
    1 lžíce kandovaného zázvoru
    mletý zázvor
    mletý hřebíček
    skořice
    citron

na krém:

  • 250 g mascarpone
    250 ml šlehačky
    100 g cukru moučky
    káva
    čokoláda
    ztužovač šlehačky
    1 vanilkový cukr na ozdobu

Nejprve smícháme strouhanou mrkev, namleté pražené lískové oříšky a mandle, mletý zázvor, piškotové drobečky, najemno nakrájený kandovaný zázvor, skořici, mletý hřebíček a citrónovou kůru. Do této hmoty přidáme vyšlehané žloutky s cukrem, po částech i vyšlehaný sníh z bílků s trochou cukru a na závěr hladkou mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek. Hotovou směsí naplníme dortovou formu a dáme péct do trouby na 170 stupňů asi na tři čtvrtě hodiny.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu vyšlehanou s vanilkovým cukrem spojíme s kvalitním mascarpone, které jsme promíchali s moučkovým cukrem a trochou silné kávy. Na závěr přidáme ztužovač šlehačky a do poloviny krému nastrouhanou čokoládu a můžeme se pustit do plnění dortu, který nám mezitím dokonale vychladnul.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/110-mrkvovy-dort/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.