reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí vývar s krupicovými noky

na vývar:

  • králičí hlavy (hrudník, přední běhy)
    králičí játra
    mrkev
    celer
    petržel
    cibule
    nové koření
    bobkový list
    celý pepř
    sůl
    zelená petrželka

na krupicové noky:
(cca 4 porce)

  • 70 g krupice
    40 g másla
    1 žloutek
    1 vejce
    muškátový květ
    sůl

Pečlivě očištěné králičí hlavy (můžeme využít i jiné části králíka, jako např. hrudník) zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak sebereme pěnu, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, králičí játra, koření a sůl a vše uvaříme doměkka. Polévku scedíme a v čirém, lehce vroucím vývaru zavaříme krupicové noky, které připravíme následujícím způsobem:
Povolené máslo utřeme se žloutky a postupně do něj vmícháme vejce, sůl, muškátový květ a na závěr krupici. A pozor! Nezapomeňte, že máslo a vejce musí mít přibližně stejnou teplotu, aby se základ na těsto nesrazil. Těsto dáme aspoň na půl hodiny vychladit. Noky tvarujte stejně velké, aby se ty menší nerozvařily. V polévce je vaříme tak dlouho, dokud nám nevyplavou.
Polévku servírujeme s noky, obraným králičím masem a uvařenou zeleninou, nakrájenou na kostičky. Ozdobíme zelenou petrželkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/108-kralici-vyvar-s-krupicovymi-noky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.