reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený králík po italsku

  • 4 porce králíka
    100 g slaniny
    1 palička česneku
    50 ml olivového oleje
    oregano
    bazalka
    tymián
    pažitka
    petrželka
    200 g žampionů
    250 g cherry rajčat
    2 dcl drůbežího vývaru
    2 dcl bílého vína
    1 lžička jíšky
    sůl

Porce králíka našpikované slaninou z obou stran potřeme česnekem, zasypeme vrstvou sekaných bylinek a zalijeme olivovým olejem. Přikryté fólií necháme v chladu zaležet. Těsně před přípravou maso osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud nezměkne. Potom do pekáče přidáme nakrájené žampiony, rajčata, plátky česneku, drůbeží vývar, bílé víno a na závěr ještě zalijeme olivovým olejem a dopečeme dalších 15 minut dozlatova. Šťávu zahustíme jíškou a hlavní pokrm je hotový.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/109-peceny-kralik-po-italsku/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.