Suroviny:
- mušle sv. Jakuba
- cibule
- máslo
- sušená rajčata v oleji
- krevety
- smetana
- bílé víno
- sůl, cukr
- olivový olej
- hlávkový salát
- citron
- rýže kulata (na rizoto)
- čerstvé bylinky (koriandr apod.)
Do hrnce nalijeme víno, smetanu, osolíme, přidáme rýži, lehce cukru a 20-25 minut povaříme. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata, koriandr, citronovou kůru, citronovou šťávu a krevety orestované na oleji.
Na máslo dáme trochu cibulky najemno, mušle a opékáme lehce z obou stran, zakápneme citronem a necháme dojít.
Mušle podáváme s citronovým rizotem a čerstvým zeleným salátem.
Zdroj: MUŠLE SV. JAKUBA NA CITRÓNOVÉM RIZOTU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 12.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář