- 4 mušle sv. Jakuba
- slunečnicový olej
- máslo
- šupinková mořská sůl
Srdce z mušlí vyjmeme, lehce osolíme (sůl vytáhne sladkou chuť) a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce a zprudka opečeme z jedné strany, přidáme trochu másla, otočíme, zprudka dopečeme a dostavíme.
Hráškové ragú
- přepuštěné máslo
- hrášek
- jablko
Do horkého přepuštěného másla vmícháme hrášek a na drobné kostičky nakrájené jablko.
Hráškové pyré
- vařený hrášek
- smetana
- mletý pepř
- sůl
Uvařený hrášek umixujeme s horkou smetanou do konzistence pyré, ochutíme pepřem a solí.
Potřebovat budeme ještě i bylinky. Na porci hráškového pyré klademe srdíčko mušle sv. Jakuba, doplníme hráškovým ragú a bylinkami.
Zdroj: Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1361-musle-sv-jakuba-s-hraskovym-pyre-a-ragu/ [On-line 14.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář