reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Myslivecké překvapení

Ingredience

  • srnčí hřbet 1500 g
  • uzená slanina 100 g
  • máslo 50 g
  • střední mrkev 2 kusy
  • petržel 1 kus
  • půl menšího celeru 1 dávka
  • cibule 2 kusy
  • bobkový list 2 kusy
  • nové koření 5 kuliček
  • celý pepř 10 kuliček
  • koření na divočinu 1 špetka
  • tymián 1 snítka
  • šípkový džem 4 lžíce
  • suché červené víno 200 ml
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • bílý pepř a sůl 1 špetka

1. Srnčí maso očistíme, odblaníme, po vlákně prošpikujeme uzenou slaninou a potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme kořením na divočinu a necháme v chladničce 24 hodin odpočinout.

2. V pekáčku si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a maso, které jsme si předem vyndali z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu, ze všech stran orestujeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby, kde zpočátku pečeme při 200 stupních a dopékáme při 180 stupních i méně za občasného podlévání až tři hodiny. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.

3. Z výpeku odstraníme bobkový list a kuličky celého koření a ponorným mixerem rozmixujeme zeleninu. Vínem naředíme šípkový džem, přidáme hladkou mouku, mletý bílý pepř a postupně přiléváme do výpeku, hustotu můžeme upravit smetanou. Necháme chvíli probublat, dochutíme např. cukrem, pár kapkami citronu apod.

4. Podáváme s houskovým knedlíkem, kam Jana místo pečiva přidává pro větší kyprost burizony. Patrně se příliš neliší od klasického knedlíku z pytlíku.

Zdroj:Myslivecké překvapení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/myslivecke-prekvapeni [On-line 08.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.