reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

…na palubě s Pepkem námořníkem

Ingredience

  • baby špenát 400 g
  • mražený špenát 1 balení
  • větší cibule 1 kus
  • kousek másla pod cibulku 1 dávka
  • vývar 1500 ml
  • půl paličky česneku 1 dávka
  • smetana na vaření pro zjemnění 1 kus
  • sůl a pepř na dochucení 1 dávka

domácí houstičky:

  • hladká mouka 250 g
  • sůl 1 lžička
  • cukr 1 lžička
  • půl kostky kvasnic 1 dávka
  • olej 40 ml
  • vejce 1 kus
  • voda 120 ml
  • sezam, kmín, hrubá sůl na posypání 1 dávka
  • parmazán na posypání 1 dávka
  • rozšlehané vejce a horké máslo na potření 1 dávka

1.Polévka: V hrnci si na másle zpěníme cibulku, přidáme kus mraženého špenátu (nemusí být, pokud máme opravdu hodně čerstvého), až povolí, přidáme omytý baby špenát. Povaříme, přidáme prolisovaný česnek a zalejeme vývarem. Vaříme asi deset minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Podle potřeby přilijeme smetanu, aby byla polévka krémová, a když bude potřeba, ještě dochutíme.

2. Houstičky: Všechny ingredience na těsto smícháme a propracujeme hladké těsto, které dáme kynout do tepla. Až vykyne, znovu propracujeme a rozdělíme na pět stejně velkých částí, z nichž každou rozdělíme na další tři – vytvoříme válečky a pleteme houstičky. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme, vložíme na pečicí papír a pečeme cca 15 minut při 180 stupních dozlatova. Horké potíráme rozpuštěným máslem.Zdroj: …na palubě s Pepkem námořníkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/na-palube-s-pepkem-namornikem [On-line 23.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.