- 5 holoubat
250 g másla
sůl
na nádivku:
- 200 g másla
3 žloutky
3 vejce
300 g housky
6 lžic smetany
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic strouhanky
holubí vnitřnosti
6 lžic petržele
5 lžic plátků mandlí
1 hořká mandle
muškátový květ
sůl
bílý pepř
Nejdříve si připravíme nádivku. Do utřeného másla zašleháme žloutky a vejce, poté přidáme nasekanou petržel, trochu muškátového květu, pepře, soli a jednu nastrouhanou hořkou mandli. Do této směsi lehce vmícháme opražené kostičky housky, které jsme zvlhčili smetanou, pokrájené holubí vnitřnosti, plátky mandlí, trochu mouky a strouhanky a můžeme začít plnit: do holoubat, která jsme zbavili krků a křidélek, pomocí cukrářského sáčku vpravíme nádivku a otvor spíchneme párátkem. Naplněná holoubata osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme 40 minut až hodinu na 180 stupňů. Ideální přílohou jsou nové brambory, které můžeme doplnit restovanou zeleninou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/130-nadivana-holoubata/
Poslední tip, trik či komentář