Suroviny
- křepelky 5 ks
- rohlíky 6 ks
- bylinky dle chuti
- vejce 2 ks
- mléko dle potřeby
- kus másla
- sůl
- pepř
- brambory 1 kg
- kořenová petržel 500 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 300 ml
- červená řepa 5 ks
- olivový olej
- balzamikový ocet
- česnek
- citronová šťáva
- špenátové listy
- dijonská hořčice
- med 1 lžička
- rajčata 2-3 ks
Připravíme si houskovou nádivku ze směsi pokrájených rohlíků, mléka, másla, vajec a bylinek, kterou naplníme očištěné křepelky. Přendáme je na plech, kde je ještě ochutíme solí a pepřem, potřeme máslem a pečeme cca 45 minut při 180°C.
Očištěné brambory a petrželspolečně uvaříme do měkka v osolené vodě (cca 20-25 minut), pak propasírujeme a vyšleháme dohladka s ohřátou smetanou.
Řepu si oloupeme, pokrájíme na menší kousky a pečeme zabalenou v alobalu ostatními ingrediencemi asi hodinu na 180°C (dokud není měkká). Po vyndání z trouby ochutnáme a případně ještě dochutíme. Lze podávat teplé i studené.
Špenátové listy si opereme, přidáme k nim natenko pokrájené plátky rajčat a těsně před podáváním špenát polijeme zálivkou z oleje, citrónové šťávy, hořčice, medu, soli a pepře.
Zdroj: Nadívané křepelky s variací příloh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nadivane-krepelky-s-variaci-priloh [On-line 09.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář