reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nadívané křepelky s variací příloh

Suroviny

  • křepelky 5 ks
  • rohlíky 6 ks
  • bylinky dle chuti
  • vejce 2 ks
  • mléko dle potřeby
  • kus másla
  • sůl
  • pepř
  • brambory 1 kg
  • kořenová petržel 500 g
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 300 ml
  • červená řepa 5 ks
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • česnek
  • citronová šťáva
  • špenátové listy
  • dijonská hořčice
  • med 1 lžička
  • rajčata 2-3 ks

Připravíme si houskovou nádivku ze směsi pokrájených rohlíků, mléka, másla, vajec a bylinek, kterou naplníme očištěné křepelky. Přendáme je na plech, kde je ještě ochutíme solí a pepřem, potřeme máslem a pečeme cca 45 minut při 180°C.

Očištěné brambory a petrželspolečně uvaříme do měkka v osolené vodě (cca 20-25 minut), pak propasírujeme a vyšleháme dohladka s ohřátou smetanou.

Řepu si oloupeme, pokrájíme na menší kousky a pečeme zabalenou v alobalu ostatními ingrediencemi asi hodinu na 180°C (dokud není měkká). Po vyndání z trouby ochutnáme a případně ještě dochutíme. Lze podávat teplé i studené.

Špenátové listy si opereme, přidáme k nim natenko pokrájené plátky rajčat a těsně před podáváním špenát polijeme zálivkou z oleje, citrónové šťávy, hořčice, medu, soli a pepře.

Zdroj: Nadívané křepelky s variací příloh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nadivane-krepelky-s-variaci-priloh  [On-line 09.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.