Suroviny:
- selátko
- 4 vejce
- míchaný koktejlový kompot
- čerstvý trhaný salát s jedlými kytkami
- plochá petržel
- tymián, rozmarýn
- kostky housky
- ananas
- sůl, bílý pepř
- olej
- máslo
- muškátový oříšek
- smetana
- citron
- pomeranč
- cukrový meloun
- vepřový vývar
- bílé víno
Do mísy dáme housku, zvlhčíme smetanou, přidáme 4 vejce, muškátový oříšek, pepř, sůl, sekanou petržel, tymián, rozmarýn, máslo a promícháme v nádivku.
Sele prosolíme, propepříme a naplníme nádivkou. Zapečeme na oleji s bylinkami, zprudka na 250°C, pak stáhneme na 140-150°C, podléváme vepřovým vývarem a bílým vínem.
Připravíme salát: do mísy nalijeme olivový olej, citronovou a pomerančovou šťávu, lehce osolíme a vyšleháme dresink. Cukrový meloun a ananas pokrájíme na kostky, přidáme do zálivky. Dále přidáme míchaný kompot a salát pokapaný olivovým olejem. Promícháme.
Zdroj: NADÍVANÉ MLÉČNÉ SELÁTKO A LA TOLEDO; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 01.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář