Ingredience
- žemle 3 kusy
- střední cibule 1 kus
- uzené maso 100 g
- vejce 3 kusy
- máslo 50 g
- mléko 100 ml
- listy mladých kopřiv 1 dávka
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl 1 špetka
Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Přidáme dobře pokrájené kopřivové listy. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Smícháme žloutky, uzené maso, mléko, máslo, sůl a koření. Bílky vyšleháme do pěny a opatrně přimícháme nakonec. Hmotu rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme dozlatova.
Zdroj: Nádivka s kopřivami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nadivka-s-koprivami [On-line 02.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář