na těsto:
- krémový kozí sýr
vejce
hladká mouka
bramborový škrob
sůl
pepř
na vymazání misek:
- polohrubá mouka
olej
na omáčku:
- sterilované brusinky
suché červené víno
sůl
pepř
na ozdobu:
- lesní ovoce (jahody, borůvky)
rukola
Vejce dobře našleháme, přisypeme mouku, vmícháme kozí sýr, osolíme, opepříme a přidáme trochu škrobu. Vše dobře promícháme. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, proto si vejce a sýr vytáhneme z ledničky s předstihem. (Soufflé se dá připravit i bez hladké mouky, ale je třeba to vyzkoušet postupným snižováním dávek). Našlehanou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, vymazaných olejem a vysypaných polohrubou moukou. Neplníme je až po okraj, protože souffle při pečení zvětší svůj objem a vytvoří zlatavé „čepičky“. Misky vložíme na plechu do trouby, rozehřáté na 220 stupňů, a pečeme 10 až 15 minut.
Mezitím připravíme omáčku ze sterilovaných brusinek, které smícháme s červeným vínem, opepříme a osolíme.
Souffle servírujeme na talíře s brusinkovou omáčkou, nakrájenými jahodami, borůvkami a lístky rukoly.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/37-nakyp-z-jemneho-koziho-syra-a-la-souffle-na-ovocne-omacce/
Poslední tip, trik či komentář