reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nákyp z jemného kozího sýra à la soufflé na ovocné omáčce

na těsto:

  • krémový kozí sýr
    vejce
    hladká mouka
    bramborový škrob
    sůl
    pepř

na vymazání misek:

  • polohrubá mouka
    olej

na omáčku:

  • sterilované brusinky
    suché červené víno
    sůl
    pepř

na ozdobu:

  • lesní ovoce (jahody, borůvky)
    rukola

Vejce dobře našleháme, přisypeme mouku, vmícháme kozí sýr, osolíme, opepříme a přidáme trochu škrobu. Vše dobře promícháme. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, proto si vejce a sýr vytáhneme z ledničky s předstihem. (Soufflé se dá připravit i bez hladké mouky, ale je třeba to vyzkoušet postupným snižováním dávek). Našlehanou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, vymazaných olejem a vysypaných polohrubou moukou. Neplníme je až po okraj, protože souffle při pečení zvětší svůj objem a vytvoří zlatavé „čepičky“. Misky vložíme na plechu do trouby, rozehřáté na 220 stupňů, a pečeme 10 až 15 minut.
Mezitím připravíme omáčku ze sterilovaných brusinek, které smícháme s červeným vínem, opepříme a osolíme.
Souffle servírujeme na talíře s brusinkovou omáčkou, nakrájenými jahodami, borůvkami a lístky rukoly.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/37-nakyp-z-jemneho-koziho-syra-a-la-souffle-na-ovocne-omacce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.