Suroviny
- máslo 1 lžička
- kakaové sušenky 100 g
- máslo 35 g
- smetana ke šlehání 60 ml
- hořká čokoláda 200 g
- krémový sýr 450 g
- cukr krupice 100 g
- vejce 2 ks
- zakysaná smetana 150 ml
Poleva:
- hořká čokoláda 85 g
Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem. Hmotou vyplníme spodek a kraj formy. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vedle v míse si smíchám krémový sýr s cukrem a vlijeme čokoládu. Mícháme, až se vše spojí. Po jednom přidáváme vejce. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Nalejeme to na sušenkový základ do formy.
Hodinu pečeme asi na 160-180°C. Polevu připravíme z čokolády, másla a smetany ke šlehání. Nalejeme na cheesecake a podáváme.
Zdroj: Nejčokoládovější cheesecake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nejcokoladovejsi-cheesecake [On-line 23.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář