reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nemaďarský perkelt

Ingredience

  • hlíva ústřičná nebo šitake 500 g
  • cibule 4 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • brokolice 1 kus
  • zelená paprika 1 kus
  • uvařená nebo konzervovaná cizrna 100 g
  • řasa nori 1 lžíce
  • mletá červená paprika 1 lžíce
  • hořčice 2 lžíce
  • majoránka 1 lžička
  • sójová omáčka 200 ml
  • sezamový olej 1 dávka

příloha:

  • celozrnná rýže 300 g
  • hato mugi (obilovina podobná ječmenu) 300 g

1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem a řasou Nori. Když cibule začíná měknout, přidáme nejhrubší, nadrobno pokrájené části hlívy (pokud máme šitake, tato část odpadá), sójovou omáčku a restujeme spolu s cibulí. Přidáme červenou mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme vodou. Vložíme nakrájenou mrkev s pastinákem a dusíme asi pět minut. Dále přidáme nakrájenou zelenou papriku, nakrájený zbytek hlívy (šitake), cizrnu a dusíme dalších pět minut. Nakonec vložíme na tři minuty na růžičky brokolice, ochutíme hořčicí smíchanou s majoránkou a vmícháme sójovou smetanu. Pokud je třeba, zahustíme škrobem nebo maizenou. Jídlo servírujeme na talíř, kde už čekají kopečky přílohy.

2. Příprava rýže a hato mugi: Obě obilniny zalijeme litrem a půl studené vody a necháme zahřívat, dokud se voda nezačne vařit. Pak snížíme teplotu na minimum a necháme hodinu dojít.

Zdroj: Nemaďarský perkelt; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nemadarsky-perkelt [On-line 18.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.