reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninová polévka

Ingredience

  • mrkev 2 kusy
  • celer 100 g
  • růžičková kapusta 10 kusů
  • rýžové nudle 1 hrst
  • řasa wakame 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • kurkuma 1 lžička
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • jedna a půl lžíce miso pasty 1 dávka
  • konopný olej 1 dávka
  • ocet 1 dávka

1. Wakame omyjte a vložte do misky s vodou; řasa po pár minutách změkne. Nakrájejte ji na kousky a zatím ponechte stranou. Vodu, v níž se řasa namáčela, uchovejte – využijete ji za chvíli při vaření polévky.

2. Dejte vařit asi litr a čtvrt vody. Mezitím nakrájejte zeleninu na nudličky, vhoďte ji do vařící vody, po chvíli přidejte také řasu a nálev. Vařte na mírném ohni deset minut – zelenina by neměla být rozvařená ani syrová. Na tři minuty si nechtě změknout nudle.

3. Naběračku horké polévky odeberte do misky a rozmíchejte v ní pastu miso. Oheň stáhněte na minimum a rozmíchané miso vraťte do polévky. Dál už nevařte! Miso obsahuje živé enzymy, které byste varem zničili. Nechte polévku jen takzvaně táhnout lehounce pod bodem varu; asi tři až pět minut.

4. Na závěr přidejte něco zeleného, kdo má rád ostřejší i pár kapek čerstvého zázvoru. Nebo pokapeme konopným olejem.

Zdroj: Zapečené lodičky plněné kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninova-polevka-6 [On-line 18.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.