Potřebujeme:
- 2 menší kyselejší jablka
- 100 g sterilované karotky s hráškem
- 2 tenké nakládané okurky
- 50 g krájené šunky od kosti
- 100 g majonézy
- 30 g kyselých ryb (filet ze sledě)
- mletý černý pepř
- sůl
Oloupaná jablka a plátky šunky nakrájíme na tenké proužky, okurku na tenká kolečka, přidáme nakládanou karotku (pokud nejsou kostičky drobné, překrojíme je) a hrášek. Rybí filet nasekáme na jemno a přidáme do misky, spojíme majonézou, osolíme, opepříme a necháme dobře vychladit.
Zdroj: Netradiční jablečný vlašský salát; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/netradicni-jablecny-vlassky-salat.html [On-line 03.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář