Suroviny
- kachní prsa 1 kg
- med 1 lžíce
- worcestr 1 lžíce
- sůl
- pepř
- černé pivo 1 ks
Domácí pečivo
- hladká mouka 1 kg
- sušené kvasnice
- sůl 4 lžičky
- drcený kmín 4 lžičky
- voda 750 ml
Připravíme si marinádu z medu a worcesteru, kterou potřeme kachní prsa, jež osolíme a opepříme. Kachní prsa vložíme do pekáče, podlijeme černým pivem a pečeme v troubě nejdříve 10 minut na 240 stupňů a poté 20 minut na 180 stupňů C.
Domácí chléb: Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto se nevypracovává, jen zamíchá, přikryje a nechá odpočinout dvanáct hodin. Poté těsto položíme na pomoučený povrch, čtyřikrát přeložíme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté se těsto znovu přeloží a nechá odpočinout dalších 15 minut. Mezitím si zapneme troubu naplno a dáme dovnitř vyhřát nádobu s poklopem, ve které budeme chléb péct. Po čtvrt hodině do vyhřáté nádoby vložíme těsto a pečeme přiklopené 30 minut na 180 stupňů, poté odklopíme a pečeme ještě 15 minut.
Zdroj: Obložená mísa a domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/oblozena-misa-domaci-pecivo [On-line 23.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář