reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Obložená mísa a domácí pečivo

Suroviny

  • kachní prsa 1 kg
  • med 1 lžíce
  • worcestr 1 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • černé pivo 1 ks

Domácí pečivo

  • hladká mouka 1 kg
  • sušené kvasnice
  • sůl 4 lžičky
  • drcený kmín 4 lžičky
  • voda 750 ml

Připravíme si marinádu z medu a worcesteru, kterou potřeme kachní prsa, jež osolíme a opepříme. Kachní prsa vložíme do pekáče, podlijeme černým pivem a pečeme v troubě nejdříve 10 minut na 240 stupňů a poté 20 minut na 180 stupňů C.
Domácí chléb: Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto se nevypracovává, jen zamíchá, přikryje a nechá odpočinout dvanáct hodin. Poté těsto položíme na pomoučený povrch, čtyřikrát přeložíme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté se těsto znovu přeloží a nechá odpočinout dalších 15 minut. Mezitím si zapneme troubu naplno a dáme dovnitř vyhřát nádobu s poklopem, ve které budeme chléb péct. Po čtvrt hodině do vyhřáté nádoby vložíme těsto a pečeme přiklopené 30 minut na 180 stupňů, poté odklopíme a pečeme ještě 15 minut.

Zdroj: Obložená mísa a domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/oblozena-misa-domaci-pecivo  [On-line 23.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.