- kuřecí skelet na vývar
- brambory 5 kusů
- anglická slanina 200 g
- sůl a pepř
- majoránka 1 špetka
- 1 balení tvarůžků
- pečivo na krutony
- česnek dle chuti
Nejdříve si v tlakovém hrnci připravíme kuřecí vývar, který vaříme asi půl hodiny se solí a pepřem. Vývar scedíme. Zvlášť si uvaříme asi 4 brambory, a když jsou měkké, vložíme je do zaceděného vývaru. Přidáme anglickou slaninu, ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Na talíř dáme lisovaný česnek a přidáme nakrájené tvarůžky. Množství česneku a tvarůžky dáváme podle chuti. Zalijeme horkou polévkou, aby se sýr mohl rozpustit. Osmažíme si kostky pečiva na krutony a ty podáváme těsně před konzumací.
Zdroj: Olomócká česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/olomocka-cesnecka [On-line 6.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář