reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Olomócká česnečka

  • kuřecí skelet na vývar
  • brambory 5 kusů
  • anglická slanina 200 g
  • sůl a pepř
  • majoránka 1 špetka
  • 1 balení tvarůžků
  • pečivo na krutony
  • česnek dle chuti

Nejdříve si v tlakovém hrnci připravíme kuřecí vývar, který vaříme asi půl hodiny se solí a pepřem. Vývar scedíme. Zvlášť si uvaříme asi 4 brambory, a když jsou měkké, vložíme je do zaceděného vývaru. Přidáme anglickou slaninu, ochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Na talíř dáme lisovaný česnek a přidáme nakrájené tvarůžky. Množství česneku a tvarůžky dáváme podle chuti. Zalijeme horkou polévkou, aby se sýr mohl rozpustit. Osmažíme si kostky pečiva na krutony a ty podáváme těsně před konzumací.

Zdroj: Olomócká česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/olomocka-cesnecka [On-line 6.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.