na hořčicovou omáčku:
- plnotučná hořčice
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
na medovo – dijonskou omáčku:
- dijonská hořčice
olivový olej
med
sůl
pepř
na tomatovo – česnekovou omáčku:
- česnek
rajský protlak
kečup
olivový olej
sůl
pepř
na pepřovou omáčku:
- sterilovaný zelený pepř
majonéza
cukr
vinný ocet
sůl
pepř
Hořčicová omáčka
Plnotučnou hořčici dobře rozmícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a v malé misce ozdobíme bylinkami.
Medovo – dijonská omáčka
Do dijonské hořčice přidáme olivový olej, med, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, nalijeme do servírovací misky
Tomatovo – česneková omáčka
Smícháme nadrcený česnek, rajský protlak, kečup, olivový olej, opepříme, osolíme a nakonec v misce ozdobíme bazalkou
Pepřová omáčka
Zelený pepř i s trochou nálevu rozmačkáme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přidáme majonézu, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, dochutíme cukrem a kapkou vinného octa, přelijeme do menší misky a ozdobíme bylinkami.
Všechny omáčky dáme chladničky, kde vydrží až do příchodu hostů.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/20-omacky/
Poslední tip, trik či komentář