reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Omáčky

 

na hořčicovou omáčku:

  • plnotučná hořčice
    olivový olej
    sůl
    čerstvě mletý pepř

na medovo – dijonskou omáčku:

  • dijonská hořčice
    olivový olej
    med
    sůl
    pepř

na tomatovo – česnekovou omáčku:

  • česnek
    rajský protlak
    kečup
    olivový olej
    sůl
    pepř

na pepřovou omáčku:

  • sterilovaný zelený pepř
    majonéza
    cukr
    vinný ocet
    sůl
    pepř

Hořčicová omáčka
Plnotučnou hořčici dobře rozmícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a v malé misce ozdobíme bylinkami.

Medovo – dijonská omáčka
Do dijonské hořčice přidáme olivový olej, med, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, nalijeme do servírovací misky

Tomatovo – česneková omáčka
Smícháme nadrcený česnek, rajský protlak, kečup, olivový olej, opepříme, osolíme a nakonec v misce ozdobíme bazalkou

Pepřová omáčka
Zelený pepř i s trochou nálevu rozmačkáme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přidáme majonézu, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, dochutíme cukrem a kapkou vinného octa, přelijeme do menší misky a ozdobíme bylinkami.

Všechny omáčky dáme chladničky, kde vydrží až do příchodu hostů.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/20-omacky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.