Suroviny
- vepřová krkovice 2 kg
- cibule
- česnek
- červené víno
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
- jarní cibulka
- slanina
Maso opláchneme, na povrchu trochu nařízneme, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, podlijeme vínem a necháme v troubě vyhřáté na asi 190 stupňů asi hodinu až hodinu a půl péct (dokud maso není měkké).
Mezitím si oloupeme brambory a dáme je vařit. Nakrájíme a trochu osmahneme slaninu, přidáme nať z jarní cibulky, smícháme a tuto směs potom přidáme do šťouchaných brambor. Vše pořádně promícháme a podáváme s krkovičkou.
Zdroj: Opilá vepřová pečeně se šťouchanými brambory a jarní cibulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/opila-veprova-pecene-se-stouchanymi-brambory-jarni-cibulkou [On-line 16.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář