reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Opilá vepřová pečeně se šťouchanými brambory a jarní cibulkou

Suroviny

  • vepřová krkovice 2 kg
  • cibule
  • česnek
  • červené víno
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • jarní cibulka
  • slanina

Maso opláchneme, na povrchu trochu nařízneme, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, podlijeme vínem a necháme v troubě vyhřáté na asi 190 stupňů asi hodinu až hodinu a půl péct (dokud maso není měkké).

Mezitím si oloupeme brambory a dáme je vařit. Nakrájíme a trochu osmahneme slaninu, přidáme nať z jarní cibulky, smícháme a tuto směs potom přidáme do šťouchaných brambor. Vše pořádně promícháme a podáváme s krkovičkou.

Zdroj: Opilá vepřová pečeně se šťouchanými brambory a jarní cibulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/opila-veprova-pecene-se-stouchanymi-brambory-jarni-cibulkou  [On-line 16.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.