Ingredience
- zralé hrušky 4 kusy
- dobré červené víno 200 ml
- hřebíček 6 kusů
- cukr 4 lžíce
- celá skořice 1 kus
- pomeranč 2 plátky
krém:
- mléko 150 ml
- šlehačka 150 ml
- cukr 125 g
- žloutek 5 kusů
- vanilkový lusk 1 kus
na ozdobu:
- dobrá šlehačka 5 dávek
- lístky máty 5 kusů
1. Víno, koření a pomeranč svaříme. Poté přidáme oloupané, rozpůlené hrušky bez jádřinců a povaříme podle zralosti hrušek tak, aby změkly.
2. Také si svaříme mléko s vanilkou a šlehačku. Cukr ušleháme se žloutky, postavíme do vodní lázně a zašleháme svařené mléko se šlehačkou a dále šleháme, dokud krém nezhoustne.
3. Na porci podáváme polovinu hrušky přelitou krémem, ozdobenou domácí šlehačku a lístky máty.
Zdroj: Opilé hrušky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/opile-hrusky [On-line 04.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář