reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Opilé hrušky

Ingredience

  • zralé hrušky 4 kusy
  • dobré červené víno 200 ml
  • hřebíček 6 kusů
  • cukr 4 lžíce
  • celá skořice 1 kus
  • pomeranč 2 plátky

krém:

  • mléko 150 ml
  • šlehačka 150 ml
  • cukr 125 g
  • žloutek 5 kusů
  • vanilkový lusk 1 kus

na ozdobu:

  • dobrá šlehačka 5 dávek
  • lístky máty 5 kusů

1. Víno, koření a pomeranč svaříme. Poté přidáme oloupané, rozpůlené hrušky bez jádřinců a povaříme podle zralosti hrušek tak, aby změkly.

2. Také si svaříme mléko s vanilkou a šlehačku. Cukr ušleháme se žloutky, postavíme do vodní lázně a zašleháme svařené mléko se šlehačkou a dále šleháme, dokud krém nezhoustne.

3. Na porci podáváme polovinu hrušky přelitou krémem, ozdobenou domácí šlehačku a lístky máty.

Zdroj: Opilé hrušky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/opile-hrusky [On-line 04.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.