Ingredience
- perník v krabičce 1 kus
- dětské piškoty 1 balení
- meruňková marmeláda 1 dávka
- rum na namáčení piškotů 1 dávka
- kypřící prášek do perníku 1 kus
na polevu:
- čokoláda na vaření 1 kus
- máslo 130 g
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- čerstvé jahody 1 dávka
Dle návodu na sáčku si vypracujeme těsto na perník. Piškoty slepujeme marmeládou vždy dva plochou stranou k sobě a navlhčíme rumem. Na vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme tenkou vrstvu perníkového těsta, jež poklademe slepenými piškoty, polijeme zbylým těstem a pokapeme rumem. Pečeme v troubě na 160 stupňů asi 40 minut. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou. Kostky podáváme ozdobené domácí šlehačkou a čerstvou jahodou.
Zdroj: Opilý perník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/opily-pernik-0 [On-line 22.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář