- 1kg – 1,2kg pražmy
- 200g krevet
- 200g mušlí slávek
- 300g cherry rajčat
- pár lístků petržele
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 citron
- olej extra virgin
- sůl, pepř
- 0,5dcl bílého vína
Vyčistíme krevety a mušle. Rybu položíme na alobal, zevnitř ji ochutíme solí, pepřem, přidáme petrželové lístky a šťávu z půlky citronu. Pár plátků citronu položíme na rybu, kolem rozložíme krevety, mušle a rajčátka nakrájená na čtvrtky. Vše zakápneme olivovým olejem, posypeme petrželkou, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme bílým vínem. Vše zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200° po dobu 30-40 minut.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/orata-al-cartoccio-di-mare/ sitalemvkuchyni.cz
Poslední tip, trik či komentář