Pasta orecchiette s brokolicí
(4 porce)
- 1 kg mouky semola
0,5 l vody
čerstvá brokolice
4 ančovičky
500 g loupaných rajčat
2 stroužky česneku
strouhanka
olej extra virgin
sůl, pepř
Z mouky, vody a špetky soli vypracujeme těsto a necháme v lednici půl hodiny odpočinout.
Z těsta pak připravíme válečky jako na gnocchi. Odkrajujeme kousky dlouhé 3 cm, nožem přejedeme po kousku těsta, otočíme ho na palec a tak vznikne “ouško” neboli orecchiette. Orecchiette necháme 30 min při pokojové teplotě vysušit. Poté je uvaříme i s pár kousky brokolice v osolené vodě (tím získají intenzivnější chuť zeleniny).
Zbytek nakrájené brokolice povaříme ve vroucí vodě, aby změkla.
V pánvi na oleji orestujeme nasekaný česnek a ančovičky, podle chuti můžeme přidat feferonku. Přimícháme povařenou brokolici, kterou nasekáme a vše zasypeme hrstí strouhanky. Dále vhodíme do pánve loupaná rajčata, osolíme, opepříme a povaříme. Na závěr smícháme směs s pastou a brokolicí a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Orecchiette-con-brocoli/
Poslední tip, trik či komentář