Suroviny
- vejce 4 ks
- cukr krupice 240 g
- máslo 120 g
- mléko 250 ml
- strouhané ořechy 100 g
- polohrubá mouka 250 g
- prášek do pečiva 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme tuhý sníh, do něhož zašleháme vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nakonec zlehčíme hustým bílkovým sněhem, který jsme si ušlehali. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby při nepříliš vysoké teplotě.
Zdroj: Ořechová bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/orechova-babovka [On-line 08.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář