reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ořechové raviolky

Těsto

  • 350 g hladké mouky (může být i celozrnná pšeničná jemně mletá)
  • 300 g másla
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce Amareta (mandlový likér)

Ořechová náplň

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce vody
  • 4 lžíce sladké smetany
  • citronová kůra
  • 3 mleté hřebíčky

Na obalení

  • moučkový a vanilkový cukr

Mouku propracujeme se změklým máslem, žloutky a mandlovým likérem v hladké těsto, které vložíme do folie a necháme odležet v lednici minimálně hodinu, nejlépe však do druhého dne.

Poté z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru cca 4,5 cm, do středu klademe náplň (viz níže) ve velikosti lískového oříšku. Kolečko přehneme na půl, kraje přitiskneme prsty a vidličkou ještě vytlačíme ozdobný okraj.

Ve vyhřáté troubě na 175 °C pečeme dorůžova, ještě teplé obalujeme v cukru. Raviolky jsou křehké, pracujeme opatrně.

Náplň: Ořechy smícháme v kastrůlku s cukrem, přidáme vodu a smetanu, ochutíme citronovou kůrou a mletým hřebíčkem, za stálého míchání dobře prohřejeme, odstavíme, necháme zchladnout.

Zdroj: Ořechové raviolky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1357-orechove-raviolky/ [On-line 07.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.