4 porce
- 4 telecí kosti s morkem
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 dl bílého vína
- 2 dl hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
- hrst petrželové natě
- citronová kůra
- mouka na obalení
- sůl
Maso osolíme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na másle orestujeme
z obou stran do zlatova. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří alkohol. Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit. Nakonec připravíme gremolatu: smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku a přidáme k masu.
Servírujeme s šafránovým rizotem (viz recept Risotto alla Milanese).
Zdroj. S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/osso-buco/
…a kde máte to maso? Když někdo vysoce inteligentní napíše “ telecí kosti…“