reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Osso Buco

4 porce

  • 4 telecí kosti s morkem
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 2 dl bílého vína
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • hrst petrželové natě
  • citronová kůra
  • mouka na obalení
  • sůl

Maso osolíme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na másle orestujeme 
z obou stran do zlatova. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří alkohol. Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit. Nakonec připravíme gremolatu: smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku a přidáme k masu.
Servírujeme s šafránovým rizotem (viz recept Risotto alla Milanese).

Zdroj. S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/osso-buco/

1 comment to Osso Buco

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.