Ingredience
- mléko 250 ml
- kvasnice 100 g
- cukr 8 kostek
- vejce 2 kusy
- olej nebo sádlo 250 ml
- sůl 1 lžička
- hladká mouka 300 g
- polohrubá mouka 300 g
- ovoce dle sezony a vlastního výběru 1 dávka
tvarohová náplň:
- tvaroh ve vaničce 1 kg
- cukr moučka 100 g
- vanilkový cukr 3 kusy
- posypka:
- hera nebo máslo 125 g
- mletý cukr 125 g
- polohrubá mouka 125 g
Z prvních tří surovin na těsto si připravíme kvásek. Pokud zaděláváte těsto v domácí pekárně, dáte tam všechny suroviny v pokojové teplotě najednou – začneme tekutými surovinami. Vykynuté těsto rozdělíme na šest dílů a necháme ještě chvíli kynout. Vytáhneme těsto do tvaru koláčů a položíme je na plech vymazaný máslem. Koláče pokryjeme tvarohovou hmotou, kterou jsme si smíchali a vyšlehali z uvedených surovin, na to vyskládáme ovoce a nakonec posypeme drobenkou z másla (Hery), cukru a mouky. Frgály pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
Zdroj: Ostravský frgál; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ostravsky-frgal [On-line 20.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář