reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ostravský frgál

Ingredience

  • mléko 250 ml
  • kvasnice 100 g
  • cukr 8 kostek
  • vejce 2 kusy
  • olej nebo sádlo 250 ml
  • sůl 1 lžička
  • hladká mouka 300 g
  • polohrubá mouka 300 g
  • ovoce dle sezony a vlastního výběru 1 dávka

tvarohová náplň:

  • tvaroh ve vaničce 1 kg
  • cukr moučka 100 g
  • vanilkový cukr 3 kusy
  • posypka:
  • hera nebo máslo 125 g
  • mletý cukr 125 g
  • polohrubá mouka 125 g

Z prvních tří surovin na těsto si připravíme kvásek. Pokud zaděláváte těsto v domácí pekárně, dáte tam všechny suroviny v pokojové teplotě najednou – začneme tekutými surovinami. Vykynuté těsto rozdělíme na šest dílů a necháme ještě chvíli kynout. Vytáhneme těsto do tvaru koláčů a položíme je na plech vymazaný máslem. Koláče pokryjeme tvarohovou hmotou, kterou jsme si smíchali a vyšlehali z uvedených surovin, na to vyskládáme ovoce a nakonec posypeme drobenkou z másla (Hery), cukru a mouky. Frgály pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

Zdroj: Ostravský frgál; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ostravsky-frgal [On-line 20.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.