Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g čerstvého lososa,
- sůl,
- pepř,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 200 g špenátu,
- 1 stroužek česneku,
- 1 šalotka najemno,
- 1 lžíce piniových semínek
Těsto:
- 500 g polohrubé mouky,
- 4 vejce,
- 2 lžíce olivového oleje,
- voda dle potřeby
Z mouky, vajec a oleje vypracujeme vláčné těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu studené vody. Těsto necháme zabalené ve folii odležet.
Těsto vyválíme na tenké pláty, kuchyňským tvořítkem vypíchneme kroužky o průměru 8–10 cm. Těsto vaříme v osolené vodě.
Lososa nakrájíme na plátky, okořeníme a opečeme zprudka na olivovém oleji. Mladý špenát důkladně vypereme a orestujeme s česnekem, šalotkou a piniovými semínky.
Na hluboký talíř vrstvíme těsto, špenát a lososa, uděláme 2 vrstvy a zakončíme plátkem těsta. Podáváme s krémovou rybí omáčkou, kterou jsme si připravili z rybího vývaru, smetany, šalotky a martini.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/otevrene-lasagne-s-lososem-24-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář