reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Otevřené lasagne s lososem

Na 4 porce potřebujeme:

  • 400 g čerstvého lososa,
  • sůl,
  • pepř,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 200 g špenátu,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 šalotka najemno,
  • 1 lžíce piniových semínek

Těsto:

  • 500 g polohrubé mouky,
  • 4 vejce,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • voda dle potřeby

Z mouky, vajec a oleje vypracujeme vláčné těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu studené vody. Těsto necháme zabalené ve folii odležet.

Těsto vyválíme na tenké pláty, kuchyňským tvořítkem vypíchneme kroužky o průměru 8–10 cm. Těsto vaříme v osolené vodě.
Lososa nakrájíme na plátky, okořeníme a opečeme zprudka na olivovém oleji. Mladý špenát důkladně vypereme a orestujeme s česnekem, šalotkou a piniovými semínky.

Na hluboký talíř vrstvíme těsto, špenát a lososa, uděláme 2 vrstvy a zakončíme plátkem těsta. Podáváme s krémovou rybí omáčkou, kterou jsme si připravili z rybího vývaru, smetany, šalotky a martini.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/otevrene-lasagne-s-lososem-24-3-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.