Ingredience
- hořká čokoláda 400 g
- krupicový cukr 50 g
- mléko 250 ml
- mletá skořice 1 špetka
- nastrouhaná pomerančová kůra 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžička
- mix ovoce dle výběru 1 dávka
1. Hořkou čokoládu nastrouháme do hrnce a za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme krupicový cukr, skořici, pomerančovou kůru, citronovou šťávu, nakonec přilijeme mléko, přivedeme do mírného varu a směs přelijeme do nádoby na čokoládové fondue.
2. Očištěné ovoce nakrájíme na větší kostky, pokapeme citronovou šťávou a rozložíme na mísu. Nádobu s čokoládou přesuneme na vařič uprostřed stolu a zapálíme svíčku.Různé kousky ovoce napichujeme speciální vidličkou a máčíme v čokoládě.
Zdroj: Ovocné čokoládové fondue; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocne-cokoladove-fondue [On-line 09.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář