Ingredience
- hroznové víno 1 dávka
- banána 1 dávka
- jahody 1 dávka
- hruška 1 dávka
- další sezónní ovoce 1 dávka
- čokoláda o minimálně 70% kakaa 100 g
- smetana ke šlehání 1 dávka
- sekané oříšky 1 dávka
- sekané mandle 1 dávka
- drcený kokos 1 dávka
Čerstvé ovoce se nakrájí na úhledné kousky a ve stejném poměru rozdá do pěti misek. Na sporáku si rozehřejeme smetanu a v horké smetaně rozpouštíme čokoládu a zašleháváme. Čokoládovou hmotu přendáme do misky, pod níž zapálíme oheň (svíčku) a stále ji udržujeme v teplém a tekutém stavu. Do horké čokolády si hosté máčejí své kousky ovoce a ještě si je popřípadě mohou obalit v připravených drtích z lískových ořechů, mandlí, kokosu apod. Konzumujeme a příjemně konverzujeme.
Zdroj: Ovocné fondue; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocne-fondue [On-line 02.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář