reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka

Ingredience

  • vepřová panenka 800 g
  • kvalitní anglická slanina 5 plátků
  • grilovací koření dle chuti 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka

sedlácké brambory:

  • uvařené brambory 800 g
  • slanina 250 g
  • sádlo 50 g
  • středně velká cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na pět stejně velkých kousků. Lehce je pomocí dlaně promáčkneme a vytvarujeme, poté naložíme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním olivového oleje a grilovacího koření, soli a pepře. Maso necháme hodinu marinovat, pak je zabalíme po obvodu do plátků anglické slaniny – můžeme si pomoci párátkem, aby vše hezky drželo. Opékáme na rozpálené pánvi, na kterou si vlijeme část marinády s olejem a kořením. Restujeme po obou stranách do doby, než je maso připravené nejlépe na stupeň medium (asi pět minut z každé strany). Očištěné, pokrájené a uvařené brambory poskládáme do sádlem vymazané ohnivzdorné nádoby, doplníme pokrájenými kousky slaniny a cibule a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a upečeme při 200 stupních dozlatova.

Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-8 [On-line 02.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.