Ingredience
korpus:
- vejce 3 kusy
- sůl 1 špetka
- moučkový cukr 3 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- polhrubá mouka 1 lžíce
- půl lžíce solamylu 1 dávka
- prášek do pečiva 1 lžička
krém:
- mascarpone 3 kelímky
- moučkový cukr 3 lžíce
- mražené (lesní) ovoce 1 balení
- želatina 3 plátky
1. Korpus: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a po částech postupně do sněhu přidáváme cukr, žloutky a nakonec směs mouky se solamylem a práškem do pečiva. Pečeme v dortové formě asi sedm minut na 200 stupňů.
2. Krém: Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem a pak ho rovnoměrně naneseme na vychladlý korpus.
3. Mražené ovoce dle sezony a chuti povaříme ve vlastní šťávě, pak je nutné je osladit moučkovým cukrem a nakonec do směsi vložit tři plátky želatiny. Ovoce rozetřeme na dort a necháme ztuhnout.
Zdroj: Ovocné pohlazení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocne-pohlazeni [On-line 29.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář