Suroviny
- dlouhé cukrářské piškoty 4 balení
- kulaté máslové sušenky 5 ks
- tvaroh 250 g
- mandlový likér
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 115 g
- vanilkový cukr 1 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- ovoce 150 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- maliny nebo jiné ovoce na ozdobení
Vejce rozklepneme a vložíme celé do mísy, kam přidáme ještě pět lžic cukru a jeden vanilkový cukr, mícháme do hustého našlehání. Poté přidáme polohrubou mouku, olej, vodu a jeden prášek do pečiva. Vše smícháme a vylijeme na vymazaný plech s pečicím papírem. Pečeme asi dvanáct minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů. Pak si ušleháme smetanu, do které přidáme ztužovač šlehačky. Z vychladlého těsta vykrojíme kolečka, která spojíme šlehačkou Na závěr ještě ozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem a pokapeme rozehřátou čokoládou.
Zdroj: Ovocné šarlotky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocne-sarlotky [On-line 01.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář