na ovocné suši:
- vařená rýže nishiki
kokosový sirup
exotické ovoce
na želé kanten:
- 10 g agaru
600 g vody
240 g cukru krystal
sušené ovoce – třešně, brusinky, švestky, meruňky
1 citron
potravinářské barvy
Do teplé uvařené rýže nishiki vmícháme kokosový sirup a namočenými dlaněmi tvarujeme pravidelné válečky, na které klademe tenké plátky různých druhů ovoce (pomeranče, ananasu aj.).
A můžeme si připravit želé. Do vařící vody s agarem vsypeme cukr, opět přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku. Dochutíme citronovou šťávou a nalejeme do formiček na led, které jsme vyložili sušenými třešněmi, brusinkami a na kousky nakrájenými švestkami a meruňkami. Nejlepší je, pokud si ovoce hodinu či dvě předem namočíme do vody, aby nebylo tuhé. Pro větší efekt můžeme část kantenu obarvit žlutým nebo červeným potravinářským barvivem. Po ztuhnutí kanten vyjmeme z formiček a ihned podáváme spolu s ovocným suši.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/69-ovocne-susi-a-zele-kanten/
Poslední tip, trik či komentář