reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ovocný řez

Suroviny
Těsto

  • polohrubá mouka 200 g
  • vejce 4 ks
  • moučkový cukr 200 g
  • mléko 100 ml
  • olej 100 ml
  • prášek do pečiva

Krém

  • šlehačka 250 ml
  • zakysaná smetana 250 ml

Poleva

  • voda 500 ml
  • cukr 50 g
  • vanilkový puding 1 ks
  • vitacit (citrónový) g
  • sezónní ovoce dle libosti

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Cukr utřeme se žloutky, vmícháme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a necháme upéci. Mezitím si ušleháme šlehačku a vanilkový cukr dotuha, vmícháme zakysanou smetanu a tou směsí potřeme vychladlý upečený korpus. Na krém poklademe ovoce nakrájené na kolečka a polijeme želatinovou polevou. Polevu připravíme z vody, do které vmícháme cukr, pudink a vitacit. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned zchladíme ve vodní lázni. Vychladlou polevou potíráme řezy.

Zdroj: Ovocný řez; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocny-rez-0  [On-line 07.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.