Suroviny
Těsto
- polohrubá mouka 200 g
- vejce 4 ks
- moučkový cukr 200 g
- mléko 100 ml
- olej 100 ml
- prášek do pečiva
Krém
- šlehačka 250 ml
- zakysaná smetana 250 ml
Poleva
- voda 500 ml
- cukr 50 g
- vanilkový puding 1 ks
- vitacit (citrónový) g
- sezónní ovoce dle libosti
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Cukr utřeme se žloutky, vmícháme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a necháme upéci. Mezitím si ušleháme šlehačku a vanilkový cukr dotuha, vmícháme zakysanou smetanu a tou směsí potřeme vychladlý upečený korpus. Na krém poklademe ovoce nakrájené na kolečka a polijeme želatinovou polevou. Polevu připravíme z vody, do které vmícháme cukr, pudink a vitacit. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned zchladíme ve vodní lázni. Vychladlou polevou potíráme řezy.
Zdroj: Ovocný řez; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocny-rez-0 [On-line 07.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář