Ingredience:
Korpus:
- 2 celá vejce
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2-3 lžičky hladké mouky
- špetka soli
- ovoce na ozdobu
- želatina
Krém:
- 1 pudink
- méně než 1/2 l mléka plnotučného
- cukr dle chuti
1. Nejprve si uděláme krém, ať může vychladnout. Uvařit jeden pudink v méně než půllitru mléka, více osladit, nechat vystydnout, pak sloupnout kůžičku z pudinku. Do změklého másla vyšlehat požadované množství pudinku, natřít na pudink, ozdobit ovocem a zalít želatinou a dát ztuhnout do ledničky.
2. Z celých vajec, cukru a soli vyšlehat hladkou pěnu, pak lehce vařečkou vmíchat hladkou mouku. Položit na plech pečicí papír, na to dát dortovou formu (bez spodního plechu), dovnitř nalít těsto a rozetřít a mírně zvednout okraje. Péct na 150°C do zlatova.
3. Po upečení posypat moukou, strhnout papír, nechat vychladnout, odkrojit od ráfku. Korpus namazat krémem, položit ovoce a zalít želatinou a nechat ztuhnout.
Zdroj: Ovocný želé řez; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocny-zele-rez [On-line 24.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář