Suroviny
Palačinky:
- vejce 2-3 ks
- sůl 1 špetka
- haldká mouka 250 g
Zmrzlina:
- mléko 500 ml
- strouhaná čokoláda 2-3 lžíce
- mléko 450 ml
- smetana ke šlehání 250 ml
- žloutek 7 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
- vanilkový lusk 1 ks
- cukr moučka 200 g
Palačinky: hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná na palačinky. Na pánev s malým množstvím rozpáleného tuku lijeme přibližně jednu malou naběračku těsta. Palačinky smažíme z obou dvou stran dozlatova.
Zmrzlina: žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou, přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vychladlou směs smícháme s čokoládou a dáme v misce do mrazáku aspoň na dvě hodiny zamrazit.
Zdroj: Palačinka se zmrzlinou a ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/palacinka-se-zmrzlinou-ovocem [On-line 02.12.2015]
Pro pana „chytrého“ – do palačinek by se rozhodně hodilo i mléko.