palačinky
- 2 vejce – vyšlehat
- 250 g hladké mouky
- ¼ l mléka
- ¼ l vody se špetkou soli
- Vše umíchat dohladka a smažit na másle.
zmrzlina
- 7 žloutků
- 5 polévkových lžic medu
- 200 g hořké čokolády (aspoň 70%)
- 2 polévkové lžíce oříškového likéru
- 300 ml ušlehané 30% smetany
- 60 g pražených oloupaných lískových oříšků
Palačinky uděláme standardním způsobem.
Šlehačem ušleháme žloutky s medem doběla, aby směs byla hustá. Rozpuštěnou čokoládu dáme do mísy a vmícháme polovinu žloutků s medem, likérem a dvěma lžícemi vody. Potom zatřeme zbylou žloutkovou směs, šlehačku a oříšky. Vlijeme do nádoby asi 1,6 l a dáme do mrazáku. Po ztuhnutí podáváme s trochou likéru a oříšky.
Borůvky: 250 g borůvek rozvaříme podle chuti s moučkovým cukrem a 2–3 lžícemi vanilkového pudinku.
Poslední tip, trik či komentář