reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená králičí stehna s rozmarýnem a zázvorem, brambory Istanbul

  • 6x králičí stehno (můžeme přidat i kousek vepřového masa – plecko, bůček)
  • 200 g anglické slaniny
  • česnek, cibule (podle chuti)
  • 1 ½ polévkové lžíce drceného čerstvého rozmarýnu
  • kousek zázvoru, sůl (opatrně), pepř, trocha česnekového gril. koření
  • drůbeží vývar (může být i z kostky), trocha sójové omáčky a olivový olej

Stehna prošpikujeme slaninou a česnekem. Rozmarýn jemně nasekáme nebo rozdrtíme v hmoždíři. Zázvor a zbytek česneku i anglické slaniny nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy, rukama pořádně promícháme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání asi 1–1 ½ hod.

Brambory Istanbul: Brambory oloupeme a uvaříme. Promícháme je s máslem a petrželkou. Na talíři je sypeme podle chuti balkánským sýrem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kralici-stehna

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.