Ingredience:
- 300 g zadního hovězího masa
- 300 g vepřové kýty
- 300 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 2 papriky červené
- 1 větší brambora
- 1 ostrý kečup
- 1 tomatový protlak
- půl láhve černého piva
- 2 stroužky česneku
- chilli dle chuti
- 1 lžička červené mleté papriky
- pepř a sůl
Na bramboráčky:
- 400 g brambor
- hrst strouhanky
- 2 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- olej
- sladká mletá paprika
- sůl a pepř
1. Všechno maso si nakrájíme na nudličky. Nakrájíme si cibuli a maso orestujeme dozlatova. Hovězí maso se dělá nejdéle, proto bychom s ním měli začít, pokračovat vepřovým a nakonec kuřecím. Zalijeme půlkou piva, přidáme kečup a půlku protlaku, oloupaná, na kousky pokrájená rajčata, nakrájenou papriku, nastrouhaný česnek a koření. Vaříme, dokud maso není měkké. Půl hodiny před koncem přidáme najemno postrouhanou bramboru a dovaříme. Podle chuti se přidává chilli nebo česnek
2. Bramboráky: Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme všechny ingredience. Smažíme na rozpáleném oleji a podáváme k masu se zeleninovou šťávou.
Zdroj: Pálivá huba s bramboráčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/paliva-huba-s-bramborackem [On-line 19.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář